Podstrona: Rozwój branży turystycznej a zielona gospodarka / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Rozwój branży turystycznej a zielona gospodarka

2023-11-16 , red.  Iwona Oleniuch, Anna Worosz
kategoria: Wydarzenia
Rozwój branży turystycznej a zielona gospodarka

Zapraszamy przedstawicieli branży turystycznej do udziału w konferencji „Rozwój branży turystycznej a zielona gospodarka”. Wydarzenie odbędzie się 17 listopada 2023 r. na Politechnice Rzeszowskiej.

Tematyka i cel

Celem konferencji jest prezentacja rezultatów projektu „TOUCAN: The future of tOUrism without a CArbon footprint”, realizowanego w ramach programu Erasmus+, którego liderem jest Politechnika Rzeszowska, oraz wsparcie sieci współpracy firm z branży turystycznej, dla których kwestie ekologii są priorytetowe. Agendę spotkania obejmuje wystąpienia reprezentantów instytucji oferujących wsparcie w zakresie rozwoju dla firm branży turystycznej, prezentację oraz dyskusję na temat możliwości współpracy tych firm. Wydarzenie jest także okazją do stworzenia warunków do nawiązania kontaktów i wymiany doświadczeń.

Wydarzenie towarzyszące

Po zakończeniu obrad, o godz. 13:00 odbędzie się spotkanie się w ramach projektu „Zboża na kulinarnych szlakach i w piekarniach rzemieślniczych", finansowanego przez Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. Jego organizatorem jest Zielony Kompleks Ostoya z Jasionki. Wydarzenia to będzie okazją do degustacji potraw, poszerzenia wiedzy nt. walorów zdrowotnych produktów i potraw tworzonych na bazie zbóż oraz zapoznania się z systemami jakości.

Udział w obu wydarzeniach jest bezpłatny. Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc chętni do udziału w tym wydarzeniu są proszeni wypełnienie formularza rejestracyjnego (decyduje kolejność zgłoszeń).

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję