Podstrona: Jubileuszowe XXV Seminarium Wybrane Problemy Chemii 2018 / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Jubileuszowe XXV Seminarium Wybrane Problemy Chemii 2018

2018-01-11
kategoria: Nauka, Wydarzenia
Jubileuszowe XXV Seminarium Wybrane Problemy Chemii 2018

W dniach od 15 do 16 lutego odbędzie się Jubileuszowe XXV Seminarium Wybrane Problemy Chemii dla uczniów szkół ponadpodstawowych i ponadgimnazjalnych, organizowane przez Wydział Chemiczny Politechniki Rzeszowskiej, I LO w Rzeszowie i Rzeszowski Oddział PTChem. Wzorem lat poprzednich w ramach seminarium zaplanowano wykłady i zajęcia laboratoryjne (w grupach maksymalnie 15 osobowych), a także możliwość zwiedzania Wydziału. Wykład nt. „Związków chemicznych w kosmetykach” wygłosi dr inż. Joanna Nizioł,  o „Metalach obecnych w naszym otoczeniu” opowie dr inż. Anna Kuźniar.

- Zakładamy, że w  wydarzeniu weźmie udział  blisko 1000 osób ze szkół całego Podkarpacia. Zajęcia laboratoryjne będą realizowane w 11 grupach. Gorąco zachęcamy do udziału w seminarium, zapraszamy uczniów i nauczycieli - mówi dr inż. Dorota Głowacz-Czerwonka, prodziekan ds. ogólnych Wydziału Chemicznego.

Nauczyciele zainteresowani udziałem uczniów w seminarium zobowiązani są do wypełnienia karty zgłoszeniowej  i przesłanie jej pocztą elektroniczną do sekretariatu I LO w Rzeszowie na adres: sekretariat@1lo.rzeszow.pl w nieprzekraczalnym terminie do 25.01.2018 r.

Uczniowie z danej szkoły zgłaszani są na jednej karcie zgłoszeniowej. Grupy laboratoryjne i zwiedzające kompletują nauczyciele I LO w Rzeszowie:
- mgr Ewa Borowska-Brzoza (ebrzoza@wp.pl, tel. 504-277-032),
- mgr inż. Lucyna Mackiewicz (mackiewiczlucyna@gmail.com, tel. 793-822-456).

Szczegółowe informacje dotyczące zgłoszeń i kwalifikacji na zajęcia znajdują się w regulaminie Seminarium.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję